Laura Kromkamp

Logopedist

Mijn naam is Laura Kromkamp. Ik woon samen met mijn vriend in Sneek. In oktober 2017 ben ik trotse moeder geworden van ons eerste kindje.

Voordat ik logopedie studeerde heb ik Onderwijsassistent/SPW gestudeerd, omdat het me altijd leuk leek om met kinderen te werken. In 2013 ben in afgestudeerd als logopedist aan de Hanze Hogeschool te Groningen. Vanaf 2013 ben ik organiserend lid van de deskundigheidsbevorderingscommissie bij ELANN (Eerste Lijns Advies Noord Nederland) voor logopedisten. In 2016 kreeg ik mijn eerste baan als logopedist. Ik heb bij verschillende logopedische praktijken gewerkt. Hier heb ik veel kinderen met spraak- en taalproblemen en afwijkend mondgedrag gezien. Tevens heb ik ervaring met stemproblemen bij volwassenen en vloeiendheidsproblemen (stotteren en broddelen). Vanaf september 2016 werk ik met veel plezier bij Logopediepraktijk Logopedie4you.

Wat ik zo leuk vind aan logopedist zijn is het contact met de cliënten. Op een gegeven moment krijg je een band met elkaar wat het contact erg leuk maakt. Hierin kan ik mijn sociale, creatieve en oplossingsgerichtige vaardigheden goed kwijt. Een goede logopedist kan naar mijn idee goed luisteren en de cliënten stimuleren en motiveren om goed te oefenen, zodat we samen onze opgestelde doelen kunnen bereiken.

Naast logopedie heb ik tevens 5 jaar bij Schoonenberg Hoorcomfort (hoortoestellenwinkel) gewerkt. Daar heb ik veel gewerkt met slechthorende ouderen en was ik de productspecialist van de hoorhulpmiddelen.

Ik ben allround logopedist. Voor de kinderen met afwijkend mondgedrag heb ik de cursus Oro Myofunctionele Therapie gevolgd en vanzelfsprekend sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.