Pytsje van der Meer – de Jong

Logopedist

Mijn naam is Pytsje van der Meer – de Jong. In februari 2011 heb ik de opleiding Logopedie aan de Hanze Hogeschool te Groningen succesvol afgerond. Sindsdien heb ik ervaring opgedaan in het speciaal onderwijs (cluster-4), een medisch orthopedagogische dagbehandeling en de vrije vestiging. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in het werken met (jonge) kinderen en volwassen met diverse hulpvragen op het gebied van onder andere spraak, taal,
afwijkend mondgedrag en stem.

De diversiteit in hulpvragen en de brede doelgroep maakt het werk in de vrije vestiging een leuke uitdaging. Daarnaast zorgt het ervoor dat ik iedere dag met veel plezier mijn vak uitoefen. Iedere hulpvraag en cliënt vraagt om een passende behandeling. Hierbij kan ik optimaal gebruik maken van mijn creativiteit. Ik haal er veel voldoening uit wanneer een behandeling met succes wordt afgerond.

Ik ben allround opgeleid en beheers zowel de Nederlandse als de Friese taal. In de loop der jaren heb ik mijn kennis uitgebreid met de volgende cursussen:

  • OMFT basiscursus (oefentherapie die gericht is op het herstellen van een verstoord evenwicht in het functioneren van de spieren in en om de mond, zie voor meer info op: www.omft.info.nl)
  • OMFT-2 Oro-myofunctionele therapie 1e verdiepingscursus
  • Myofunctionele Therapy in Theorie & Praktijk 1
  • Taalstoornissen bij meertaligheid
  • Communicatieve taaltherapie voor kinderen met een taalniveau van 2 tot 6 jaar (CT-2)
  • Daarnaast sta ik geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben ik lid van de Kwaliteitskring Friesland Noord, waarbij vroegbehandeling (bij het jonge kind) centraal staat.